Geldzorgen of problemen met schulden? Bel 06 - 145 290 69

Hulp bij financiële zorgen

Soms weten mensen even niet meer hoe ze rond moeten komen. Geldproblemen liggen op de loer of er is al sprake van schulden. De huur kan niet meer betaald worden of er liggen aanmaningen voor gas/water/licht op de deurmat.

Volgens het Nibud heeft 1 op de 5 Nederlanders financiële problemen. Schuldhulpmaatje biedt deze mensen een uitweg. Ervaren en opgeleide vrijwilligers, ofwel maatjes, adviseren en begeleiden mensen kosteloos om hun financiën weer op de rit te krijgen. Heb je geldproblemen, blijf er niet langer mee rondlopen, maar kom in actie en neem contact op!


Babs Bouwman: niemand praat graag over problemen, zeker niet als het over geld gaat
Mensen schamen zich ervoor om erover te praten. Terwijl het juist een oplossing kan zijn als je dat wél doet. Schuldhulpmaatje helpt je overzicht creëren in je financiële situatie. ,,Wij nemen niet de verantwoordelijkheid uit handen, maar willen juist dat de mensen het zelf doen”, vertelt Ron Pijl. Hij is één van de 28 vrijwilligers bij Schuldhulpmaatje op de Heuvelrug. Naast het bestuur en coördinatoren begeleiden en ondersteunen zo’n 20 gecertificeerde Maatjes mensen met financiële problemen. ,,Meestal begin ik met overzicht creëren”. Uit ervaring weet Ron dat dat rust brengt. Het geeft enerzijds inzicht in de vaste lasten en uitgaven en anderzijds wat er maandelijks op de rekening komt. Vervolgens maken ze samen een plan en afspraken hoe de financiële huishouding weer gezond kan worden. ,,Het fijne is dat er in principe altijd een oplossing is”, verzekert Ron Pijl. Dat is een mooi vooruitzicht.

Jacqueline Hoogstraten: ik had de behoefte om iets voor anderen te doen
Jacqueline is sinds drie jaar bestuurslid bij Schuldhulpmaatje. "Ik realiseerde me dat ik een stevige opvoeding heb gehad en dat er veel goed ging mijn leven”. Maar zelfs dan kan het je overkomen ineens in geldzorgen te zitten. Bijvoorbeeld na een scheiding, verlies van een baan, arbeidsongeschiktheid of door ziekte. Het is goed om je te realiseren dat er meer mensen zijn die geldproblemen hebben. Op schuldhulpmaatje.nl zijn veel ervaringsverhalen te lezen. Het valt op dat iedereen het moeilijk vond om de drempel over te stappen en om hulp te vragen. Achteraf gezien zijn ze het allemaal eens dat het de enige juiste stap was en dat ze het iedereen aanraden om dat ook te doen.

Ron Pijl: wij delen geen namen, je blijft anoniem
Maatje Ron benadrukt dat iedereen die aanklopt bij Schuldhulpmaatje kan rekenen op 100% privacy. Sowieso worden er tijdens overleg nooit namen genoemd: niemand weet van elkaar wie wie helpt. Alle persoonsgegevens worden beschermd en er wordt op zorgvuldige wijze gehandeld volgens de wet. Ron is zelf ondernemer en weet maar al te goed hoe belangrijk dat is. Hij ondervindt veel voldoening van zijn werk als maatje. ,,Het doet me echt goed als ik zie dat mensen weer kunnen ontspannen”.

Kennis van subsidies en tegemoetkomingen
De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje brengen niet alleen de financiën op orde, maar zij hebben ook veel kennis van subsidies, tegemoetkomingen en organisaties bij wie mensen met een laag inkomen kunnen aankloppen voor steun. Schuldhulpmaatje is er voor iedereen die geldzorgen heeft. Neem contact op voordat het uit de hand loopt door dit formulier in te vullen of te bellen met 06 - 145 290 69. Je krijgt dan Bernard, Anton of Sonja aan de telefoon.

PS: het kost helemaal niks.