Ons werkgebied betreft de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Werkgebied

Sinds 2013 helpen wij mensen op hun verzoek met het op orde krijgen van hun financien. Dat doen we met behulp van onze maatjes, die onze kerntaak uitvoeren. Zij hebben een gerichte opleiding en kunnen de hulpvrager helpen financieel orde op zaken te krijgen.

In 2013 is dus feitelijk met het werk van SchuldHulpMaatje begonnen, wat in juli 2016 resulteerde in de oprichting van de stichting SchuldHulp Utrechtse Heuvelrug. Dit maakt het gemakkelijker om fondsen om financiele steun te vragen.

Eind 2016 hebben onze SchuldHulpMaatjes in totaal ruim 200 mensen hulp geboden. Wekelijks komen 1 á 2 hulpvragen op ons af. De tendens is dat dit stijgt.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit zes leden van diverse kerkgenootschappen op de Utrechtse Heuvelrug, met vertegenwoordiging in het Diaconaal Platform Utrechtse Heuvelrug, een overlegorgaan van alle diaconien in onze burgerlijke gemeente. Zie Gegevens.

Coördinatoren

De coördinator ontvangt de hulpvraag en geleidt die door naar een van onze schuldhulpmaatjes. De vragen om hulp komen bij ons binnen via de landelijke site, via deze stite, via de Dorpsteams, en direct in contact met een van onze coördinatoren.

We beschikken over drie coördinatoren: Anton Sluijs voor Driebergen, Bernard Baakman voor Doorn/Maarn/Maarsbergen, en Sonja Rinsma voor Leersum/Amerongen/Overberg.

U kunt hen telefonisch bereiken op nummer 06-14.52.90.69.

SchuldhulpMaatjes

Steeds meer mensen zien een rol weggelegd als helper (SchuldHulpMaatje) bij mensen in financieel zwaar weer. Zij krijgen een gedegen opleiding en worden daarna regelmatig op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in dit vlak.

Met bijna 30 gemotiveerde en goed toegeruste SchuldHulpMaatjes denken we al de hulpvragen aan te kunnen, die we uit onze gemeente krijgen.

© Stichting SchuldHulp Utrechtse Heuvelrug